Tattoo info

Tips om je tattoos te verzorgen en te onderhouden. 

Onze tips om je tattoo in topconditie te houden

Je tatoeage is als een sieraad op je lichaam. De verzorging hiervan is dan ook heel belangrijk.

Een pas aangebrachte tatoeage kun je vergelijken met een schaafwond. De wond heeft tijd nodig om te genezen, met name de eerste week wanneer de wond nog open is. In deze periode loop je het meeste kans op infectie en dergelijke van buitenaf.

Wees daarom zeer alert en verzorg je tatoeage met uiterste zorg en precisie, pas dan heb je het meeste plezier van je tatoeage.

Hieronder wordt zo duidelijk mogelijk uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij de genezing van je tatoeage. Lees het daarom zeer aandachtig door, mochten er ondanks alles nog vragen zijn, neem dan gerust contact op.

Verwijderen van de folie
Gedurende de eerste uren na het aanbrengen van je tatoeage kan er wondvocht en overtollige kleur uit je tatoeage komen. Om je kleding hier tegen te beschermen is een folie over de tatoeage aangebracht. Verwijder de folie na thuiskomst nadat je tatoeage is gezet. En verzorg je tatoeage zoals hieronder beschreven.
Verzorging van de tatoeage:
Was de tatoeage met zeep zonder zeep bij voorkeur de speciale tattoo en piercing zeep (Tevens bij ons te verkrijgen).
De zeep inwrijven met propere handen of met een washandje deppen.
Nadien zorgvuldig de zalf aanbrengen, deze goed inwrijven. Hele kleine beetjes van deze zalf!!
(Dit proces moet herhaald worden +- om de 3 uur, wassen en creme in masseren , niet gewoon laagje smeren dus ! )
Voor de verzorging 's nachts
De tattoeage opnieuw goed reinigen zoals bovenaan, maar ditmaal de zalf aanbrengen in een dikkere laag, steeds goed inwrijven. slapen kan in een hemd of broek van katoen die losjes is of de eerste nacht met plastiek
Nadien brengt u een folie aan zodat er ’s nachts geen vuil aan de tattoo , dit enkel de eerste twee dagen om te voorkomen dat je stempels maakt in je bed , en dat er vuil in je vers gezette tattoo komt .
Altijd opletten met huisdieren
Wanneer u een kat of hond in huis hebt steeds opletten dat er geen haren in de tatoeage kunnen komen, dit kan voor ontstekingen zorgen.
Hygiëne
Let gedurende de genezing goed op je persoonlijke hygiëne.
Raak de tatoeage zo min mogelijk aan en altijd met goed gewassen handen.
Draag schone kleding liefst katoen, draag vooral geen wol of slaap niet onder wollen dekens. Draag geen strakke kleding over je tatoeage, vermijd plekken waar het stoffig en vies is. Draag geen kleding met nylon of voetbalshirts stof.
Velletjes
Na ca. een week gaat je tatoeage vervellen. De eerste huidlagen laten dan los, dus schrik niet wanneer er gekleurde velletjes van je huid afkomen. Dit is heel normaal.
Folie over je tatoeage gedurende de genezing periode
Is het niet mogelijk om stoffige vieze ruimten te vermijden bijvoorbeeld door het soort werk dat je doet. Dan kan je gedurende die tijd een stuk huishoudfolie over je tatoeage dragen. De kans wordt hierdoor veel kleiner dat je viezigheid in je tatoeage krijgt. Het sluit een ontsteking nooit helemaal uit. Ook gedurende de eerste 4 dagen kun je voor de nacht, om te voorkomen dat je tatoeage uitdroogt en je bed helemaal vies wordt van de inktresten die eruit komen, een stuk folie over je tatoeage dragen.
Draag nooit de gehele dag en nacht de folie over je tatoeage, maar geef je huid zoveel mogelijk zuurstof en vrijheid. Dit is beter voor een snellere genezing.
Ontsteking
Een ontsteking kun je krijgen door verschillende factoren. Zon, stof, vuil, haren e.d. die ongemerkt op je tatoeage terecht komen. Wanneer je regelmatig je tatoeage wast en ingevet houdt is deze kans veel kleiner. Een ontsteking merk je op doordat er een bepaald deel van je tatoeage erg rood en pijnlijk aan gaat voelen. Er kan ook pus uit de wond komen. Normaal gaat dit met een goede verzorging weer vanzelf over. Heb je twijfels ga dan naar je huisarts. Die kan het beste beoordelen wat je moet doen en er eventueel meteen iets voor geven. Ga niet zelf dokteren. Dit komt jouw gezondheid en je tatoeage niet ten goede.
Roodheid en branderig gevoel
De eerste dagen kan je tatoeage rood zijn en branderig aanvoelen. Dit verdwijnt in de loop van de dagen.
De zon / Zonnebank
Ga de eerste 3 weken niet zonnen. Dit i.v.m. infectie gevaar. De zon heeft ook een grote invloed op de kleur in je tatoeage. Deze zal veel sneller verbleken bij mensen die veel in de zon of onder de zonnebank liggen. Gebruik tijdens het zonnen dan ook een hoge beschermingsfactor op je huid om het vervagen van je tatoeage te minderen. Bij mensen met een van nature donker getinte huid zullen kleuren in een tatoeage veel minder helder zijn dan bij mensen met een blanke huid. Dus ook bij een zongebruinde huid zijn kleuren veel minder helder.
Zwemmen, Baden, Douchen en Sauna
Gedurende de eerste 2 weken mag je niet in bad, de sauna of gaan zwemmen. De kans op infectie is dan het grootst. Douchen is geen probleem. Let wel op dat de straal water over je tatoeage niet te warm is. Dit kan erg pijnlijk zijn.
Er mogen geen zeepresten op je tatoeage achter blijven. Dus goed afspoelen.
Vage vlekjes in je tatoeage
Wanneer er na de genezing vage plekjes in je tatoeage zitten wil het zeggen dat op die plekjes de kleur niet goed gepakt heeft. Iedere huid is anders en zo ook het resultaat van de tatoeage na de genezing. Wanneer je vage plekjes hebt in je tatoeage dan wordt dit kosteloos bijgewerkt. Hiervoor dien je wel binnen 2 maanden een nieuwe afspraak voor te maken.
Na 2 maanden vervalt je recht op kosteloos herstel en dien je een materiaal vergoeding te betalen. Dus wacht nooit te lang met het maken van een afspraak voor het bijwerken van je tatoeage. Het opfrissen van een oude tatoeage, omdat die vager is geworden, valt natuurlijk ook niet onder de garantie. Elke tatoeage wordt lichter en vager. Dit is geheel iets anders dan wanneer er echte lichte vlekjes in je tatoeage zitten vlak na de genezing.Vandaar je deze ook binnen 2 maanden dient bij te laten werken om aanspraak te maken op de garantie.

Zit je toch nog met vragen?

Contacteer ons, we helpen je graag verder met raad en daad;

Onze artiesten

Edgar

Fabio

Maxi

Percias

Sabby